Woning taxeren

Wat is uw huis waard?

Taxatie aanvragen

Deskundig taxatierapport in de regio Leidschendam, Voorburg en Den Haag

Als u een woning koopt wilt u natuurlijk zekerheid over de waarde van het huis. Ook de bank verlangt bij de aanvraag van een hypotheek een objectief en betrouwbaar taxatierapport.

Niet alleen bij het verstrekken van een hypotheek, maar ook bij het oversluiten van de huidige hypotheek, het herzien van de rentevrije periode of om fiscale redenen bij een echtscheiding of nalatenschap is een taxatierapport vereist. Er zijn drie taxatievormen:

  • Vrijblijvende waardebepaling
    U overweegt uw huis te koop te zetten en wil weten wat het waard is? Wij geven u een vrijblijvende indicatie van de marktwaarde. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
  • Waardeverklaring
    Dit is een verkorte taxatie met een korte omschrijving van de woning, de waarde en een foto van het woning. Slechts in enkele gevallen volstaat een waardeverklaring. De kosten hiervoor bedragen € 295,- incl. BTW.
  • Taxatierapport
    Banken eisen een NWWI-rapport voor de financiering van een woning. Dit is een uitgebreid rapport waarin alles beschreven wordt dat van invloed is op de waarde van uw huis of appartement. Denk bijvoorbeeld aan ligging, bestemming, milieu- en bodemgesteldheid en staat van onderhoud. Naast de marktwaarde in de huidige staat kan ook desgewenst de waarde na verbouwing worden bepaald.

NWWI gecertificeerd

Wij leveren door het NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut) gevalideerde taxatierapporten. Het NWWI controleert de taxatierapporten van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aansluiten.

Kosten

Wij hanteren de navolgende tarieven voor een gevalideerd NWWI taxatierapport:

Woonhuis € 525,- *
Appartement € 625,- *

Meerprijs voor bepaling van de waarde van de woning na verbouwing € 100,-

* Bovengenoemde bedragen zijn inclusief BTW, de verplichte NWWI toeslag en Kadastrale recherche.

Taxatie aanvragen