Wat is mijn huis waard?

Laat je huis taxeren door Brix makelaars!

Taxatie aanvragen

Je huis laten taxeren in Leidschendam, Voorburg, Leidschenveen

Als je een huis koopt, wil je natuurlijk weten wat het waard is. Je wilt zekerheid dat je niet te veel betaalt. Ook je bank zal eerst vragen om een objectief en betrouwbaar taxatierapport. Brix makelaars helpt je hier graag bij.

Maar er zijn meer redenen om je huis te laten taxeren. Je wilt je huidige hypotheek bijvoorbeeld oversluiten of de rentevrije periode herzien. Soms wordt er om fiscale redenen een taxatierapport vereist, zoals bij een echtscheiding of nalatenschap. 

Er zijn twee manieren om te bepalen wat je huis waard is:

  • Vrijblijvende waarde-indicatie 

Overweeg je om je huis te koop te zetten en wil je weten wat het waard is? Brix makelaars geeft je in een verkoopadvies een vrijblijvende indicatie van de marktwaarde. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

  • Taxatierapport 

Wil je je huis of appartement door een bank laten financieren? Dan heb je een NWWI-rapport nodig. In dit uitgebreide rapport beschrijven wij alles wat van invloed is op de waarde. Bijvoorbeeld de ligging, het bestemmingsplan, de milieu- en bodemgesteldheid en de staat van het onderhoud. Naast de marktwaarde in de huidige staat kunnen we ook de waarde na verbouwing bepalen.

TAXATIERAPPORT

Brix makelaars levert taxatierapporten die door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) zijn gevalideerd. Het NWWI controleert de taxatierapporten van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat iedere taxatie is opgesteld volgens duidelijke richtlijnen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aansluiten.

Kosten

Voor een gevalideerd NWWI-taxatierapport hanteert Brix makelaars de volgende tarieven:

Tarieven nieuwe taxatierapport NWWI na 1 oktober 2021: 

  • Woonhuis € 625,-
  • Appartement € 685,-
  • Meerprijs indien er een waarde na verbouwing (>€10.000,-) dient te worden getaxeerd: € 100,-
  • Meerprijs indien er een waarde in verhuurde staat dient te worden getaxeerd: € 200,-

Deze bedragen zijn inclusief 21% BTW, de verplichte NWWI-toeslag en Recherchekosten.

Taxatie aanvragen