Wonen in Leidschendam

In Leidschendam zijn de afgelopen jaren veel nieuwe woningen gebouwd en ook de komende jaren zal er nog nieuwbouw bijkomen.

In Leidschendam zijn de afgelopen jaren veel nieuwe woningen gebouwd en ook de komende jaren zal er nog nieuwbouw bijkomen. Leidschendam heeft inwoners veel te bieden. Naast een stukje historie en een levendig centrum vind je er de modernste winkels en sinds 2020 het grootste winkelcentrum van Nederland.

Leidschendam heeft zijn naam te danken aan ‘De Lytsche Dam’. Deze dam is gebouwd om het verschil van het waterpeil in de Vliet op te vangen. De Vliet is in de middeleeuwen aangelegd als vaarroute tussen Leiden en Delft. Deze vaarroute doorkruist Leidschendam en heeft daar voor grote economische bedrijvigheid gezorgd. Het historische gebied rondom de sluisjes vormt nog steeds het levendige centrum van het gezellige Leidschendam. In de zomer kun je hier genieten van een heerlijk drankje of ijsje op een terras. Of wat dacht je van een culinair diner of een lunch in een van de vele goede restaurants die hier te vinden zijn?

Er is keuze genoeg. Ook voor de dagelijkse boodschappen kun je hier terecht bij tal van winkels.

Ga je liever een dagje uitgebreid shoppen? Dan zit je in Leidschendam helemaal goed. Naast een park met een fraaie waterpartij komt het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland, Westfield Mall of the Netherlands. In 2021 komen hier maar liefst 280 winkels, een grote versmarkt, diverse restaurants, een megabioscoop met meerdere zalen en een grote O’Learys sportsbar. Hier kun je eten, drinken en verschillende sporten beoefenen, zoals bowling, curling en minigolf.

Cijfers Leidschendam

Leidschendam heeft een totale oppervlakte van ongeveer 2.932 hectare. In 2020 woonden hier 34.237 mensen. De gemeente telt in totaal ongeveer 18.584 adressen. Van de woningvoorraad bestaat 54 procent uit koopwoningen. De overige 46 procent wordt verhuurd door woningcorporaties en overige verhuurders. De meeste woningen dateren uit de periode tussen 1950 en 1970. Toen zijn er ruim 7.100 nieuwe woningen gebouwd.

In de gemeente Leidschendam-Voorburg is de gemiddelde transactieprijs van een woning € 426.100. Dat is hoger dan het landelijk gemiddelde van € 365.000. De gemiddelde tijd dat een woning in Nederland te koop staat is 101 dagen, in Leidschendam-Voorburg is dat slechts 26 dagen. Bron: kwartaalcijfers NVM 2021

NVM-makelaar in Leidschendam nodig?

Ben je op zoek naar een lokale makelaar die de verschillende wijken in Leidschendam goed kent? Dan ben je bij Brix Makelaars op het juiste adres. Wij kennen Leidschendam als geen ander. Wil je je huis verkopen of ben je juist op zoek naar een woning in Leidschendam? Dan helpen wij je graag.