Wonen in Voorburg

Voorburg is voor veel mensen een aantrekkelijke stad om in te wonen. Het is een van de oudste steden van Nederland, met een rijke geschiedenis die zelfs teruggaat tot de Romeinse tijd.

Voorburg is voor veel mensen een aantrekkelijke stad om in te wonen. Het is een van de oudste steden van Nederland, met een rijke geschiedenis die zelfs teruggaat tot de Romeinse tijd. De vele monumenten geven de stad een authentiek karakter. In de historische oude stadkern vind je veel gezellige restaurants, barretjes, leuke winkels en speciaalzaken. Kies je liever voor snel en praktisch winkelen? Aan het Koningin Julianaplein is een winkelcentrum met moderne supermarkten en een uitgebreid winkelaanbod.

Of je nou van rust of van dynamiek houdt, als je in Voorburg woont dan vind je het allebei dichtbij huis. De stad ligt langs de Vliet en heeft veel groen in de oude buitenplaatsen en parken. Woon je in Voorburg, dan ben je bovendien zo in Den Haag. Je profiteert dus van de gemakken van een wereldstad, zonder de drukte die daarbij hoort. Voorburg ligt centraal als je in de Randstad werkt. Werk je in Amsterdam, Rotterdam of een van de andere grote steden van Nederland? Dan is Voorburg een uitstekende uitvalsbasis vanwege de goede OV-verbindingen.

Cijfers van Voorburg

Voorburg heeft een totale oppervlakte van ongeveer 627 hectare. Het aantal inwoners groeide van 40.113 in 2013 tot 42.383 in 2020. De gemeente telt in totaal ongeveer 23.203 adressen. Van de woningvoorraad bestaat 60 procent uit koopwoningen. De overige 40 procent wordt verhuurd door woningcorporaties en overige verhuurders. Het overgrote deel van de woningen is gebouwd in de periode van 1950 tot en met 1970. Maar ook tussen 1925 en 1950 zijn er veel woningen gebouwd.

In de gemeente Leidschendam-Voorburg is de gemiddelde transactieprijs van een woning € 426.100. Dat is hoger dan het landelijk gemiddelde van € 365.000. De gemiddelde tijd dat een woning in Nederland te koop staat is 101 dagen, in Leidschendam-Voorburg is dat slechts 26 dagen. Bron: kwartaalcijfers NVM 2021.

NVM-makelaar in Voorburg nodig?

Ben je op zoek naar een lokale makelaar die de verschillende wijken in Voorburg goed kent? Dan ben je bij Brix Makelaars op het juiste adres. Wij kennen Voorburg als geen ander. Wil je je huis verkopen of ben je juist op zoek naar een woning in Voorburg? Dan helpen wij je graag.