Heeft u vragen?
Bel 070-3222269
Andere tijden, andere aanpak!

Te koop Prinsegracht 53&53A

terug naar overzicht
Adres Prinsegracht 53&53A
2512 EX DEN HAAG
Status Beschikbaar
Vraagprijs € 795.000 k.k.
Woonoppervlakte 343 m²
Inhoud 1275 m³
Kamers 13
Slaapkamers 10
Bouwjaar 1700
Type herenhuis
Tuin achtertuin

Omschrijving

Sommige panden laten zich maar moeilijk omschrijven, dus dit fantastische, riante, monumentale herenhuis moet u eigenlijk met uw eigen ogen aanschouwen. Het pand bestaat uit een souterrain, bel-etage, eerste verdieping, tweede verdieping met twee vlieringen en een achteruitbouw verdeeld over souterrain en bel-etage. Het object beschikt over een totaal gebruiksoppervlak van maar liefst 408 m² en heeft binnen het vigerende bestemmingsplan brede bestemmingsmogelijkheden. Het herenhuis is gebouwd omstreeks 1700, is aangemerkt als Rijksmonument en is grotendeels in gebruik geweest als kantoorruimte, het souterrain was in gebruik als woning. Het object is gelegen aan de fraaie Prinsegracht, in het hart van het Haagse centrum, belend door vele beeldbepalende panden.

Indeling:

Prinsegracht 53 (bel-etage, eerste en tweede verdieping):
Bel-etage: Vanaf straatniveau trapje naar de voordeur, vestibule met meterkast, gang met toilet en trappenhuis waarvan uit men zowel toegang heeft tot het souterrain als tot de eerste verdieping. Ruime kamer aan de voorzijde (momenteel wachtruimte met balie) met fraaie lijstwerkplafonds en originele schouwen. Zeer grote achterkamer (eveneens met originele plafonds en schouwen) met open keuken. Vanuit de achterkamer biedt een deur toegang tot de veranda. Via de veranda bereikt men de bel-etage van de achteruitbouw. Deze bestaat uit een doucheruimte en een ruimte van circa 16 m². Vanaf de veranda bereikt met via een trap de stadstuin, van waaruit men het souterrain (opslagruimte) van de uitbouw bereikt.

Eerste verdieping: Overloop waaraan toilet, grote voorkamer met schouw en lijstwerkplafond, suiteseparatie met vier kasten en deuren met glas-in-lood naar de, eveneens grote, achterkamer met diepe kast. ca. 2,25 m brede voorzijkamer en achterzijkamer met dezelfde breedte.

Tweede verdieping: Overloop met vaste kast waarin opstelplaats voor de c.v.-ketel, voorzijkamer en voorkamer die worden gescheiden door een ronde wand. Aan de voorzijde van het pand bevindt zich op deze verdieping een speelse, driehoekige erker. Vanuit de voorzijkamer is middels een vlizotrap de eerste van twee ruime vlieringen te bereiken. Ruime achterkamer metvlizotrap naar de tweede vliering, achterzijkamer met klein keukenblok.

Prinsegracht 53A (souterrain):
Souterrain: Vanaf straatniveau geeft een trapje toegang tot het souterrain. Gang waaraan eenvoudig toilet, kamer aan de voorzijde, tussengelegen kamer en kamer aan de achterzijde. Via een trapje aan de achterzijde is de beknopte, doch beschut gelegen stadstuin te bereiken.

Voorts het weten waard:
- Gelegen op 170 m² eigen grond;
- Bruto vloeroppervlak ca. 483 m², Gebruiksoppervlak totaal ca. 408 m²;
- Gebruikoppervlak wonen ca. 343 m², meetstaat aanwezig;
- Aangemerkt als Rijksmonument;- Gelegen binnen Rijksbeschermd Stadsgezicht 'Centrum';
- Brede bestemmingsmogelijkheden: Gemengd - 3 bestemd voor wonen, kantoren, dienstverlening, culturele voorzieningen, dienstverlening, welzijnsvoorzieningen;
- Met name het souterrain en de achteruitbouw behoeven interne renovatie;
- Oplevering in overleg, kan spoedig;
- Verkoopvoorwaarden Brix Makelaars van toepassing;

Vul hier uw gegevens in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen